Waarom is het vertalen van je eigen Online Brand Identity moeilijker dan voor een ander?

300 147 ME. Media Engineering

Je vraagt je af hoe het kan: een specialist in online marketing en web development die zelf de grootste moeite heeft om een nieuwe website te ontwikkelen. Toch is dat exact waar wij bij ME. Media Engineering de afgelopen anderhalf jaar mee hebben geworsteld.

Begin 2014 besloten we dat er iets moest gebeuren. Dankzij ons succes waren we volop bezig met de websites van anderen, maar onze eigen site bleef achter. Gezien de snelle online ontwikkelingen, is het verouderd, niet interactief en niet functioneel genoeg. Bij de loodgieter lekt de kraan, zoals men zegt. Maar onze ‘kraan’ is ook ons visitekaartje, en dus moest het anders.

We zijn nu anderhalf jaar verder, en maandenlang hebben we met het hele team hard gewerkt aan onze vernieuwde identiteit. Tussen de bedrijven door, want gelukkig bleven we ook druk bezig voor onze klanten. In die maanden hebben we onszelf allerlei vragen gesteld.

Wat verwachten we van onze website?
Wat werkt nu goed, wat moet er anders?
Welke feedback krijgen we van onze klanten?
Welke pagina’s zijn populair?
Wat is onze doelgroep, en wat willen zij graag zien?

Eindeloos ging het door. Er kwamen twijfels: maken we wel de juiste keuzes? Maar we zijn niet voor niets professionals op dit gebied. Dus langzaam maar zeker ontstond er een heldere visie. We hadden goede ideeën over de lay-out van de website, en maakten de keuze voor een zakelijke maar toch vriendelijke uits
traling. Ons designteam ging aan het werk, en al snel lag er een eerste ontwerp klaar. Spannend!

ME01    ME02

 

Het was strak en modern, vernieuwend. Maar toch twijfelden we. Na een teamoverleg en klantenonderzoek wisten we het zeker: dit is ‘m niet. We vonden het ontwerp toch wel wat donker, en stiekem ook een beetje onoverzichtelijk. Terug naar het designteam dus. En daar kwam, enkele dagen later, een nieuw ontwerp vandaan.

Strakker, frisser, interactief, een nieuwe shop(!), meer kleur en meer overzicht. Dit moest ‘m worden!
De afgelopen weken zijn we met het hele team druk bezig geweest om dat design in te vullen met tekst, beeld en andere content. Bijna zijn we dan daar. Nu nog de puntjes op de ‘i’ en dan kunnen wij het aan u presenteren. Helemaal up-to-date, zoals dat hoort bij een full-service internetbureau.

Hier alvast een sneak preview!… Wat vinden jullie?

ME03