Tablets, klein maar fijn!

300 214 ME. Media Engineering

Tegenwoordig staan er in de huishoudens niet meer van die grote koelkasten die toen computers genoemd werden. Het gaat van groot naar klein, van computer naar tablet.

In 2013 verwacht men een enorme toename aan tablets, doordat er nu tablets beschikbaar zijn gekomen in meerdere grootte en vormen willen mensen de beschikking over meerdere tablets.

Tablets veranderen namelijk de manier waarop mensen omgaan met computers en internet, voor veel mensen is de tablet de eerste computer. Is dat raar? Nee hoor, tijden veranderen eenmaal en ontwikkelingen op dit gebied dus ook. Eén op de vijf mensen heeft meerdere tablets tot zijn beschikking en dat aantal groeit snel. Het duurde meer dan tien jaar voordat huishoudens beschikten over meer dan één pc of zelfs smartphone, maar in minder dan twee jaar tijd heeft een substantieel deel van alle huishoudens meer dan één tablet. Consumenten in ontwikkelde landen in Europa, Amerika en Azië geven de voorkeur aan een tablet om internet content tot zich te nemen in plaats van een smartphone.

Aan een mobiele website worden andere eisen gesteld dan een website op je computerscherm. Websites die op een verouderd systeem zijn gebouwd zullen niet worden ondersteund door tablets of door een smartphone. Het is belangrijk dat de website zich aanpast aan de grootte van de tablet of smartphone van de bezoeker. Tablets zijn beschikbaar in verschillende verhoudingen en schermresoluties. Denk maar aan de iPad die heeft een andere verhouding dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab. ME. ontwikkeld websites die ondersteuning biedt voor Tablet & Smartphone zodat ze op de  juiste manier worden weergegeven. De website past zich dan automatisch aan en wordt ondersteund door de nieuwste browsers.

Wilt je meer weten? Schroom niet en neem contact met ons op!