Mobiele weergave – is een must!

300 155 ME. Media Engineering

Mobiele weergave is een must! … vinden wij.

De tijd dat websites alleen op de PC werden bekeken is voorbij. Mobiele weergave biedt uw klanten en bezoekers op ieder apparaat een optimale gebruikservaring. Het aanbieden van informatie aan de juiste persoon, op de juiste tijd en op de juiste manier, ongeacht welke apparaat in gebruik is, wordt steeds belangrijker. Dit komt door de groeiende hoeveelheid aan online informatie en het groeiend aantal apparaten om deze informatie mee te bekijken.

Mobiele weergave maakt het mogelijk om een website in één versie te optimaliseren voor verschillende schermresoluties. De website past zich automatisch aan op de grootte van het scherm, hierbij verandert de content niet, maar de presentatie en bediening verschilt. Het is mogelijk om bepaalde elementen wel of juist niet te tonen op basis van de schermresolutie. Om het overzichtelijk te houden voor de bezoeker is het aan te raden om alleen de belangrijkste delen van de website te tonen.

Mobiele weergave_02

Afbeelding mobiele weergave op PC, smart phone, tablet.


Om uw website mobile ready te maken is het belangrijk dat u dit aangeeft bij uw webdesigner. De inhoud, relevantie en actualiteit bepalen het design van de weergave. Informatie kan worden gefilterd en gerangschikt zodat deze zich niet alleen aanpast aan de apparatuur maar ook aan de gebruikerswensen. De informatie die wordt getoond, wordt door u bepaald. Door verschillende variabelen zoals relevantie, locatie, tijd en personalisatie in het designproces op te nemen en deze te combineren met dynamische interfaces, zullen de mobiele websites overzichtelijker en nuttiger worden.

 

Om u een goed indruk te geven van een website met mobiele weergave hebben we als voorbeeld “Donor worden ja of nee “ gekozen. Hieronder ziet u de volledige versie van de website maar ook de mobiele versie weergegeven op een smart phone. De menuopbouw is toegespitst op de belangrijkste delen van de website, waardoor de website makkelijker te navigeren is. Men hoeft alleen maar naar beneden te scrollen.

Kort gezegd…

Natuurlijk is het zo dat het ontwikkelen een website met mobiele weergave een extra investering is, maar uw bedrijf krijgt er aanzienlijk meer voor terug, zoals; meer verkeer naar uw website en een betere ervaring voor de bezoeker waardoor de conversie beter is. U laat zo ook zien aan uw doelgroep dat uw bedrijf meegaat met de tijd.

Mobile ready!

Om u website mobile ready te maken is het belangrijk dat u dit aangeeft bij uw webdesigner. De inhoud, relevantie en actualiteit bepalen het design van de mobiele weergave. Informatie kan worden gefilterd en gerangschikt zodat deze zich niet alleen aanpast aan de apparatuur maar ook aan de gebruikerswensen. De informatie die wordt getoond, wordt door u bepaald.

Door verschillende variabelen zoals relevantie, locatie, tijd en personalisatie in het designproces op te nemen en deze te combineren met dynamische interfaces, zullen de websites overzichtelijker en nuttiger worden.

Voor het designproces is ME. Media Engineering een gekwalificeerde partner. Wilt u meer informatie en/of een offerte ontvangen. Neem dan contact met ons op.

Bron