Eigen webwinkel starten?

900 235 ME. Media Engineering

 Waar moet je aan denken…

Iedereen kan een webwinkel beginnen, maar een succesvolle webwinkel starten is een ander verhaal. Als je een webwinkel wilt starten dan heb je een hoofddoel en dat is je producten online verkopen. Zonder een doel en een plan van aanpak is de kans groot dat jouw webwinkel geen succes wordt. Dit overkomt namelijk 85% van alle webwinkels!

Domeinnaam

De eerste stap van een webwinkel is natuurlijk het vinden van een passende naam. Wanneer je een webwinkel wilt beginnen, kan het soms lastig zijn om een goede domeinnaam te vinden. Die ene die jij wilt kan misschien al bezet zijn. Het gaat erom dat de domeinnaam zo relevant mogelijk is en gericht is op de bezoeker. Hierdoor vergroot je de kans dat de bezoeker jouw URL beter onthoudt.

online_shop_banner

CMS

Een goede webwinkel draait op een goed werkend systeem. Het systeem waar wij gebruik van maken is Magento. Dit systeem is speciaal bedoeld voor webwinkels. Er zijn veel mogelijkheden met Magento zoals vele keuze aan betaalmogelijkheden, uitgebreid klant-, order-en productbeheer en nog veel meer. Echter, bij dit systeem is goede hosting van belang. Hosting is belangrijk voor de snelheid van jouw webwinkel. Wist je dat een langere laadtijd op jouw webwinkel voor minder omzet kan zorgen.

Design 

Jouw bezoekers hebben maar een korte tijd nodig om een goede indruk van de webwinkel te krijgen. Het eerste waar ze naar kijken is het ontwerp. Vaak bepaalt de eerste indruk of je bezoekers op je webwinkel blijven of deze verlaten.

Het ontwerp van je webwinkel moet daarom niet worden onderschat. ME. hanteert richtlijnen voor een goed ontwerp. Jouw webwinkel krijgt een uitstraling die past bij het bedrijf. De producten worden zodoende gevisualiseerd zodat de bezoeker in één oogopslag een duidelijk beeld krijgt.

Promotie & Zoekmachinemarketing

Om je SEO (zoekmachine optimalisatie) te verbeteren is unieke inhoud van je webwinkel belangrijk. Unieke content van sites wordt gewaardeerd door de zoekmachine van Google, hierdoor kun jij jouw webwinkel hoger in Google laten ranken. Je kan ook aandacht besteden aan Google AdWords. Google AdWords is een kanaal wat snel inzetbaar is om jouw sales en marketing doelstellingen te bereiken. Bij ME. krijg je de keuze uit drie Google AdWords pakketten, waarbij je zelf het klikbudget mag bepalen. Meer informatie hierover of over de andere besproken punten neem dan contact met ons op.