CONSUMENT VINDT SOCIAL MEDIA STEEDS BETROUWBAARDER

Consument vindt Social Media steeds betrouwbaarder

Consument vindt Social Media steeds betrouwbaarder

947 260 ME. Media Engineering

Betrouwbaarder?

U kent het vast wel Social Media hieronder valt Facebook, Twitter en LinkedIN, maar tegenwoordig komen er steeds meer online platformen bij zoals Google + en Instagram. Als we puur op Nederland inzoomen, is de markt indrukwekkend. Wist u dat Nederland in Europa koploper is wat betreft het online surfgedrag. Men denkt dat onder de jongeren Social Media populair is maar vergis u niet. Zoals u al ziet hieronder is de leeftijdsgroep tussen 40-64 jaar het meest actief op Social Media.

Wereldwijd is de aanwezigheid op Social Media heel groot. Facebook alleen al heeft inmiddels al meer dan 165 miljoen leden. Als Facebook een land zou zijn, zou dit het zesde land ter wereld zijn na China, Brazilië, Indonesië, India en de VS. Er zijn veel bedrijven die Social Media inzetten om de betrokkenheid van klanten te vergroten en om ook op de hoogte te blijven van hun behoeften en de nieuwste trends.

Social Media wordt bij 64 % van de Nederlanders gezien als een betrouwbaar communicatie middel. De traditionele media middelen zoals televisie, krant en radio worden ook als een betrouwbaar middel gezien, Nederland vindt Social Media toch wat betrouwbaarder. De vraag is dan waarom is Social Media betrouwbaarder dan de traditionele media. De berichtgeving op Social Media is actueel de communicatie is persoonlijk en transparant, dit wekt vertrouwen. De berichten op Social Media zetten vaker aan tot verandering van mening, voorkeur of gedrag dan berichten uit kranten en nieuwssites.

Heeft uw bedrijf nog geen Social Media of weet u niet hoe u hiermee om moet gaan, dan kan ME. u helpen met het maken van Social Media strategieën.

Bron: BNR & ING