Brain Gain – Apparaten besturen met je brein, kan jij het ook?

512 1024 ME. Media Engineering

arcade_twitter01Brain Gain – Innovatie, ontwikkelingen en onderzoek

BrainGain werkt aan toegepast neurowetenschappelijk onderzoek. De Brain-computer en computer-Brain zijn toepassingen om hersenactiviteit op te sporen en bij te stellen.  Het opsporen en beïnvloeden van hersenactiviteit is een gebied waarop er veel ontwikkelingen zijn.

 

Er zijn drie verschillende soorten verbindingen tussen het brein en de computer. Ten eerste het besturen van apparaten met het brein. Hierdoor zou het in de toekomst dus mogelijk zijn om bijvoorbeeld te gamen met je brein. Ten tweede neurostimulatie. Neurostimulatie is het beïnvloeden van de hersenactiviteit met de computer. Het brein krijgt dan signalen van buitenaf die afwijkende hersenactiviteit bijsturen. Door deze ontwikkeling zou bijvoorbeeld iemand die totaal verlamd is toch kunnen praten. De onderzoeken zorgen dus ook voor ontwikkelingen in de medische wereld waardoor behandelingen mogelijk worden waarvan werd gedacht dat ze onmogelijk zijn. Ten slotte is er nog de neurofeedback. Met neurofeedback wordt bedoeld, dat door het zichtbaar  maken van de eigen hersenactiviteit  iemand zelf kan leren om zijn hersenactiviteit te controleren en bij te stellen. Natuurlijk wil Brain Gain de resultaten aan het publiek tonen daarom organiseert Brain Gain het Brainfest.

 

Op 19 maart 2013 is het Brainfest van 20.00u tot 01.00u in Nijmegen en de toegang is gratis! Op deze dag zullen er demonstraties gegeven worden. Er zijn dan ook sprekers aanwezig die meer over de onderzoeken vertellen. Het feest zal afgesloten worden door een dj.

ME. heeft met succes voor deze speciale avond promotie materiaal verzorgd die aansluit bij het thema. Binnenkort de verschillende ontwerpen te zien op Facebook en Twitter!

Benieuwd naar Brain Gain? Klik dan hier!